Vorig jaar zag ik op TV een flits van de start van de Amsterdam Dakar Challenge 2004. Shit, waarom wist ik dit niet eerder? Een jaar of tien geleden heb ik een tijdje gewerkt in divere landen in West-Afrika en altijd nog een keer van plan geweest om met een auto weer die kant op te gaan. Dus de website van de challenge opgezocht en me gelijk ingeschreven voor 2005. En nu gaat het dan ook gebeuren in november!

Heel vroeger heb ik nog wat met auto's gerommeld, ik spreek een paar woorden frans, en zie ook wel een uitdaging in onverwachte problemen. Kunnen we niet al wat eerder weg...

Vergeet ik bijna dat we het allemaal ook nog doen voor een nog nader te bepalen goed doel.

 

 

 

 

 

Erik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb die uitzending nooit gezien. Ben ook eigenlijk helemaal niet met auto's bezig maar voor een avontuur als dit ben ik altijd in. Ik was dan ook gelijk enthousiast toen Erik mij voorstelde om deze reis samen te maken.

Als monteur zal ik weinig kunnen toevoegen maar ik sta overal voor open en wil altijd leren van nieuwe omstandigheden. Uitdagingen als dit leiden altijd tot nieuwe ervaringen en als je daar voor open staat kan het alleen maar tot iets moois leiden denk ik altijd maar.

Vandaar deze reis. Ik spreek geen woord frans en maar kan me wel overal redden. Met een cursus WOLOF ben ik al begonnen want het lijkt me leuk om iets van die taal te begrijpen. In Afrika ben ik ook nog nooit geweest en ik hoop daar met veel respect voor de plaatselijke bevolking een indruk te krijgen van vooral het gewone leven van de bevolking. Als ik dan ook nog iets bij kan dragen door onze spullen en hopelijk nog wat geld aan een plaatselijk goed doel te schenken dan doe ik dat graag.

Ron