Welkom op onze site

Op 12 november 2005 vertrekken Erik en Ron in de AmsterdamDakarChallenge 2005 voor een tocht van drie weken naar Banjul in The Gambia.

Deze alternatieve variant van de bekende Paris-Dakar Race heeft als motto: "No Budget, Nothing To Lose".

Deze rally heeft dus niets te maken met snelheid, commerciele belangen of winnen. Het is gericht op samenwerking, doorzettingsvermogen, creatief omgaan met tegenslagen, lol hebben en genieten van de schoonheid van de woestijn. Bij de eindstreep worden alle deelnemende voertuigen geveild en gaan de opbrengsten naar een goed doel.

De regels:

  • De aanschafprijs van de auto moet lager zijn dan 500 euro
  • De kosten voor prepareren mogen niet hoger zijn dan 150 euro.
  • Er is geen formele ondersteuning.
  • Bij aankomst gaat de opbrengst van de auto naar een lokaal goed doel.

Met onze 'Zebrabarrel' van 22 lentes jong rijden we dwars door Europa, Marokko, Westelijke Sahara, Mauretanie, Senegal om na ongeveer 7000 km alles achter te laten in The Gambia en weer terug te vliegen naar Nederland.
We doen dit vooral voor het avontuur  maar er is ook nog een ander doel aan deze reis: Bij aankomst zullen we de opbrengst van de auto schenken aan Defense For Children, een stichting die zich inzet tegen (sexuele) uitbuiting van kinderen. Het vele gereedschap wat we mee hebben om het barrel hopelijk mee aan de praat te houden geven we in The Gambia aan een vakschool in oprichting in de regio Mansakonko.

Volg onze ervaringen tijdens de voorbereidingen en de reis zelf en laat af en toe eens wat van je horen.  En vergeet vooral niet mee te doen aan 'Woar breekt het barrel'! (op dit moment nog weinig deelnemers dus veel kans om te winnen..)

Je kan een berichtje sturen via 'mail ons', we vinden het leuk als je een reactie stuurt.

Groetjes,

Erik & Ron 

 

ons reserve team in opleiding